دانشگاه افسری امام علی(ع) ارتش جمهوری اسلامی ایران
مدرسه ی صاحب منصبی از سال ۱۳۱۴ شمسی به دانشکده افسری تغییر کرد و با استفاده از استادان خارجی و ایرانی به آموزش نوین و کلاسیک افسران نیروهای ارتش با محوریت نیروی زمینی در رستههای سواره، پیاده، توپخانه و بعدها اردونانس و مهندسی پرداخت.
دوره های آموزشی در دانشکده افسری اول دو سال بوده و دانشجویان در سال اول درس های عمومی نظامی و از سال بعد با تعیین شدن رسته آن ها، درس های تخصصی را می آموختند. با گسترش دوره های آموزشی این مرکز در عنوان گروه زبانهای خارجی و پنج دانشکده از سال ۶۷ به دانشگاه افسری و از سال ۷۵ با اخذ مجوز از فرمانده کل قوا به دانشگاه افسری امام علی(ع) تغییر کرد.
دانشگاه افسری امام علی(ع) یکی از دانشگاههای ارتش،مربوط به نیروی زمینی است. دانشگاه امام علی(ع) در خیابان امام خمینی(ره)تهران، مقابل ساختمان مجلس خبرگان واقع شده است.
این دانشگاه از میان داوطلبان دیپلمه پس از موفقیت در آزمون های عقیدتی، علمی و ورزشی در مقطع کارشناسی دانشجو پذیرش میکند.
دانشجویان در دانشگاه افسری امام علی(ع) پس از به اتمام رساندن هفت ترم تحصیلی که شش ترم آن درس های علمی مصوب وزارت علوم به طور فشرده و تعداد واحد بیشتر در طول ترم نسبت به دیگر دانشگاهها و یک ترم نظامی و نیز به پایان رساندن دورهها و آموزشهای طاقت فرسا و سخت رزم در کویر، رزم در کوهستان، رزم در برف و سرمای شدید، رزم در جنگل، رزم در شرایط ویژه و شرکت در دوره چتربازی، دوره کماندو، دوره تکاوری و زندگی در شرایط سخت بعد از دانشآموختگی به درجه ستوان دوم نائل می شوند و به یگان های ستادی یا رزمی برای ادامه خدمت معرفی می گردند و نیز ادامه تحصیل برای دانش آموختگان این دانشگاه به شرط موافقت یگان خدمتی در تمامی دانشگاههای کشور امکانپذیر میباشد.
اهمیت دانشگاه افسری امام علی(ع)
دانشگاه افسری اهمیت استراتژیکی و تاریخی خود را تا به امروز توانسته حفظ کند به صورتی که بعد از انقلاب اسلامی ایران، ۳۸بار مقام معظم رهبری در جشن فارغالتحصیلی افسران این دانشگاه شرکت نمونده و در آنجا مهمترین سخنان ملی و کشوری را در میان جمعی از دانشآموختگان و دانشجویان این دانشگاه نظامی بیان کرده اند.