به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری میزان، شکلگيري صنايع دريايي در دوران دفاع مقدس به منظور حمايت و پشتيباني از رزمندگان اسلام درجبهههاي نبرد حق عليه باطل صورت گرفت.
تبلور حضور آن با توليد و عرضه فراوان قايقهاي عاشورا متجلي شد.ليكن توجه به وجود بيش از 2000 كيلومتر مرز آبي در كشور از يك سو و حضور نيروهاي فرامنطقهاي در آبهاي آزاد و آبراههاي جنوب كشور از سويي ديگر ايجاب كرد تا با توجه به دشواريها و پيچيدگيهاي فعاليت علمي ، فني و تحقيقاتي در عرصه دريا نسبت به توسعه صنعت دريايي اقدام گردد.
از اين رو به منظور تجميع ظرفيتهاي فراوان در حوزه صنايع دريايي در بخش دفاع و ايجاد ساختاري كارآمد و توسعه يافته ، وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در سال 1387 نسبت به تأسيس سازمان صنايع دريايي اقدام نمود.
اكنون اين سازمان بزرگترين مجموعه صنعتي دريايي كشور و متولي برنامهها و فعاليتهاي صنعت دريايي در زمينه دفاعي و غير نظامي است كه با بهرهگيري از تجهيزات و امكانات گسترده صنعت دفاعي كشور و نيروهاي متعهد و متخصص خود و همچنين آخرين دستاوردهاي علمي-تخصصي و استفاده از روشهاي استاندارد بينالمللي و انحصاري در اين صنعت ،رشد فزآينده صنعت كشتي سازي و سازههاي دريايي را سرلوحه اهداف عالي خود قرار داده است.
در اين رهگذر بخشهاي تابع سازمان صنايع دريايي همواره دستيابي به بالاترين سطح استانداردهاي شناخته شده بين المللي را مد نظر داشته و تحت نظارت و برابر مقررات ردهبندي بين المللي از جملهGL-BV-LRو… گامي فراتر نهاده كه گواه اين ادعا ،كيفيت محصولات نهايي و رضايت مشتريان داخلي و خارجي است.
از امكانات موجود اين سازمان ميتوان به تأسيسات كشتي سازي در شهرهاي مختلف از جمله بندرعباس بندر خرمشهر و بندر انزلي و كارگاه ها و سوله هاي بزرگ ،مجموعه انبارها ،سرسرهها ،اسكله و لنگرگاه هاي مناسب و جرثقيل هاي 350 تن و سينكروليفت 2000تني ،امكانات ساخت انواع شناورها و سازههاي دريايي و به طور همزمان امكانات و تأسيسات مناسب جهت تعمير اساسي شناورها در حوض هاي شناور و حوضچه هاي خشك كه قابليت پذيرش و پهلو دهي كشتي هاي بزرگ تا وزن 5000 تن را دارد ،نام برد.
طراحي و ساخت انواع شناورهاي تندرو ،چند منظوره ، گشت پليسي و راكت انداز، ناوچههاي جنگي و موشك انداز و اژدر افكن ذوالفقار، ناوشكن هواناو و قايق پرنده، سامانه كروز دريايي، حوضچه هاي شناور، زيردريايي، بارج 10 هزار تني، انواع لينديگ كرافت و سازه هاي دريايي ، نمونههايي از فعاليتهاي صنايع دريايي وزارت دفاع در سال هاي اخير بوده است.
از اين رو به منظور تجميع ظرفيت هاي فراوان در حوزه صنايع دريايي در بخش دفاع و ايجاد ساختاري كارآمد و توسعه يافته ، وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در سال 1387 نسبت به تأسيس سازمان صنايع دريايي اقدام نمود.
اكنون اين سازمان بزرگترين مجموعه صنعتي دريايي كشور ومتولي برنامه ها و فعاليت هاي صنعت دريايي در زمينه دفاعي و غير نظامي است كه با بهره گيري از تجهيزات و امكانات گسترده صنعت دفاعي كشور و نيروهاي متعهد و متخصص خود و همچنين آخرين دستاوردهاي علمي-تخصصي و استفاده از روش هاي استاندارد بين المللي و انحصاري در اين صنعت ،رشد فزآينده صنعت كشتي سازي و سازه هاي دريايي را سرلوحه اهداف عالي خود قرار داده است.
در اين رهگذر بخش هاي تابع سازمان صنايع دريايي همواره دستيابي به بالاترين سطح استانداردهاي شناخته شده بين المللي را مد نظر داشته و تحت نظارت و برابر مقررات رده بندي بين المللي از جملهGL-BV-LRو… گامي فراتر نهاده كه گواه اين ادعا ،كيفيت محصولات نهايي و رضايت مشتريان داخلي و خارجي مي باشد.
از امكانات موجود اين سازمان مي توان به تأسيسات كشتي سازي در شهرهاي مختلف از جمله بندرعباس بندر خرمشهر و بندر انزلي و كارگاه ها و سوله هاي بزرگ ،مجموعه انبارها ،سرسره ها ،اسكله و لنگرگاه هاي مناسب و جرثقيل هاي 350 تن و سينكروليفت 2000تني ،امكانات ساخت انواع شناورها و سازه هاي دريايي و به طور همزمان امكانات و تأسيسات مناسب جهت تعمير اساسي شناورها در حوض هاي شناور و حوضچه هاي خشك كه قابليت پذيرش و پهلو دهي كشتي هاي بزرگ تا وزن 5000 تن را دارد ،نام برد.
طراحي و ساخت انواع شناورهاي تندرو ،چند منظوره ، گشت پليسي و راكت انداز ، ناوچه هاي جنگي و موشك انداز و اژدر افكن ذوالفقار ،ناوشكن هواناو و قايق پرنده ،سامانه كروز دريايي ،حوضچه هاي شناور، زيردريايي ، بارج 10 هزار تني ،انواع لينديگ كرافت و سازه هاي دريايي ، نمونه هايي از فعاليت هاي صنايع دريايي وزارت دفاع در سال هاي اخير بوده است.